lørdag den 24. december 2011

Glædelig jul og Mixed Nut Slices
Jeg har fået en ny kagebog af min moster fra The Hummingbird Bakery. Alle opskrifter er på engelsk, så man skal holde tungen lige i munden. Eftersom jeg gerne ville afprøve en opskrift, tilbød jeg min mormor at bage noget sødt til kaffen til jul. Hun ønskede noget med nødder, så det blev til en Mixed Nut Slices. Alle ønskes en rigtig god jul, i selskab med dejlige mennesker.

Indgredienser
Dej
150 g. hvedemel
40 g. flormelis
120 g. blødt, usaltet smør
Nøddemasse
50 g. blødt, usaltet smør
50 g. lys sirup
110 g. brun farin
2 æg
200 g. blandede valgfrie nødder(jeg brugte hasselnødder, valnødder og mandler)

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 grader og smør en tærteform.
Bland mel, flormelis og smør og pres dejen godt ned i formen og bag den i ca. 20 min. (til kanterne er blevet gyldenbrune)
Imens laves nøddemassen
Smør, sirup og farin smeltes ved svag varme og afkøles igen. Æggene piskes og blandes i sukkermassen. Rist nødderne på en pande(pas på, brændes nemt på. Skete for mig, selvom jeg havde fået advarelsen hehe).
Nødderne stryges over den halvbagte tærtedej og sukkermassen hældes over. Bages i yderligere 20 min. til kagen er blevet gyldenbrun. Afkøles og skæres i 12 stykker. Serveres eventuelt med flødeskum til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar