torsdag den 8. december 2011

Lime-cheesecake med hvid chokolade
Fandt denne opskrift på Biscas hjemmeside og har noget for hvid chokolade for tiden, så det var klart den skulle afprøves.

Bund
100 g. smør
200 g. Digestivekiks

Fromage
4 blade husblas
75 g. hvid chokolade
2 pasteuriserede æg
75 g. lys rørsukker
200 g. flødeost
2 spsk. limesaft
Revet skal af 1 lime
3 dl. piskefløde

Pynt
75 g. revet chokolade
Revet skal af 1 lime
Limeskiver

Smelt smørret i en gryde og bland det med knuste Digestive kiks, når det er afkølet. Hæld blandingen i en springform og pres det godt ned i bunden. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Smelt chokoladen til fromagen over vandbad. Pisk sukker og æg luftigt og bland flødeosten i med revet limeskal. Tag husblassen op af vandet og smelt den over vandbad. Afkøl den igen med limesaft. Pisk fløden til flødeskum. Bland den afkølede chokolade i æggeblandingen. Tilsæt husblassen og vend flødeskummet i. Hæld fromagen over kiksebunden. Stil kagen på køl.
Vi spiste den efter 3 timer, men jeg synes langt fra at den var stiv nok. Så jeg anbefaler at den laves om morgen, så den kan stå i køleskabet hele dagen og klar til aftensmaden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar