I går lavede jeg middag til seks mand. I salaten var der rødbeder og fårefeta, vendt i A38 og persille. Vegetarlasagnen består meget simpelt af en squash, en aubergine og tre peberfrugter. De steges først i olie. I bradepanden fordeles grøntsagerne, lasagnepladerne, 250 g. mozarellaost og 250 g. hytteost. Bages ved 200 grader i kun 20 min. Til dessert havde min far ønsket Strawberry Cheesecake, der kræver lidt ydeligere forklaring;
Ingredienser:
Kagen
200 g. digestive
75 g. hvid chokolade
75 g. mandler
100 g. smør
400 g. flødeost naturel
4,5 dl. crème fraiche 38%
145 g. rørsukker
2 æg
1 vaniliestang
Jordbærsaucen
250 g. jordbær(jeg brugte frosne)
1/4 dl. vand
100 g. sukker
1/2 vaniliestang
lidt citronsaft
1 spsk. maizena
1 spsk. varmt vand
Digestive, mandlerne og chokoladen blendes og kommes i en skål. Smøren smeltes og afkøles igen en smule, inden det hældes i blandingen. Det røres godt sammen og hældes i bunden af springformen, godt sammenpresset. Flødeosten, æggene, 85 g. sukker og korn fra 1/2 vaniliestang blendes. Hældes over kiksemassen og det bages ved 190 grader i 20 min. Tages ud og køles en anelse af. Bland crème fraiche, 60 g. sukker og korn fra 1/2 vaniliestang. Hæld det ud over kagen og bages ved samme temperatur i ydeligere 10 min. Derefter skal kagen køle af og sættes så i køleskabet i 6-8 timer. Når jordbærsaucen laves kommes jordbærene i en gryde med vaniliekornene og 1/4 dl. vand. Koges op og sukkeren og citronen tilsættes. Koges i 5 min. og maizenaen piskes ud i det varme vand og hældes i gryden. Koges igennem i et minuts tid. Afkøles og hældes over den kolde, stivnede kage. Servér!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar