onsdag den 23. november 2011

//Broccolisuppe med ristet parmaskinke og grydebrød med stegte svampe//
Dette er en super nem aftensmad og den sprøde parmaskinke står godt til den friske suppe. Brødet anbefales at laves på forhånd - en god idé, da det bliver fastere og ikke for fugtigt når det skal skæres ud og derudover kan fokuset så primært lægges på suppen.

 Broccolisuppe:
2 broccoli
2 løg
Chiliflager
Boullion
Løgene svitses i lidt chilliflager. Broccoli tilsættes og alle grøntsagerne dækkes af boullionvand. Når broccolien er kogt, blendes indholdet med en stavblender og suppen smages til med salt og peber. Hvis suppen ikke ønskes så flydende, kan noget af væden hældes fra inden den blendes.

Grydebrød:
1/2 liter vand
1 liter blandet mel(jeg brugte 50/50 rugmel og grahamsspeltmel)
10 g. gær
2 tsk. salt
Bland vand, gær og salt og rør til gæren er opløst og hæld derefter melen i. Stil dejen til hævning i 12 timer, eller natten over på køkkenbordet. Efter den lange hævetid æltes dejen godt igennem og stilles til hævning i yderligere 2 timer. Ovnen tændes på 250 grader og den tomme gryde stilles ind, så den bliver opvarmet sammen med ovnen. Når ovnen er opvarmet, lægges dejen i gryden med låg på(uden at ælte den igen). Bages i 30 min. og anbefales at brødet så står og køler af inden det skæres. Ristet eventuelt inden de stegte svampe hældes over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar